GUIDE TIL KØB AF BABYNEST

GUIDE TIL KØB AF BABYNEST

GUIDE TIL KØB AF BABYNEST

Det korte svar på hvorfor man skal have en babynest, er fordi det er trygt for din baby og fordi den gør hverdagen med en lille ny i huset, lidt nemmere for dig som forælder. 

Når du venter dig, vil du opleve at der udfolder sig en helt ny verden, med tilbehør og babyudstyr. Vi kan sagtens forstå, at spørgsmålet om hvad der er need-to-have og hvad der er nice-to-have melder sig. For det eneste dit barn i bund og grund har brug for, er jer forældre til at give mad, tryghed og kærlighed.

Men der er også nogle produkter på markedet, som er kommet til verden, for at gøre tiden med en nyfødt i huset lidt nemmere for jer forældre og som skaber tryghed for jeres barn. Her kan nævnes strækvikler, slyngevugger og sidst men ikke mindst babynesten. Og det er netop babynesten, dette blogindlæg skal handle om.

Hos Cocoon Company har vi nemlig skabt, det vi selv mener er, verdens bedste babynest. Og hvorfor netop dén skulle være bedst og hvilke ting du skal gå efter, når du vælger din babynest har vi skrevet mere om herunder.


5 GRUNDE TIL AT VÆLGE EN BABYNEST FRA COCOON COMPANY

KEMIFRIHED – ÅNDBARHED – TRYGHED – NÆRHED - SIKKERHED

Når du skal købe en babynest til dit barn, kan du bruge disse 5 ord som kompas ift. at få valgt en babynest der både lever op til dine krav om kemiindhold i de produkter du vil bruge til dit barn. Og ift. at skabe en hyggelig og sikker base for dit barns søvn i dagtimerne.

  1. KEMIFRIHED

En babynest fra Cocoon Company er en sikker og behagelig lille rede, hvor du kan lægge din baby til en lur i dagtimerne, hvor du har brug for at have frie hænder. Vores babynest består af en quiltet madras med en høj kant omkring, der danner en lille rede nede i fordybningen, hvor dit barn kan ligge. Vores Cocoon Company babynest omfavner dit barn og skaber tryghed og genkendelighed.

Vigtigst af alt, så er vores babynest fremstillet helt uden brug af skadelige kemikalier. De er kemifrie og sikre for dit lille barn at sove i. Det betyder uendelig meget for os, når vi skaber produkter til dig og din familie at de er rene og ordentlige. Vi anvender ingen syntetiske materialer, hverken i vores fyld eller i vores betræk. Og det er hér vi ser en verden til forskel, mellem vores babynest og mange andre på markedet.

Vores babyneste er nemlig fyldt og betrukket med rene, kemifrie naturmaterialer. Vi anvender økologisk, GOTS certificeret bomuld og fyldmateriale af enten økologisk kapok eller bionedbrydelige majsfibre.

  1. ÅNDBARHED

Når du skal vælge en babynest til dit barn, er der mere på spil end blot det visuelle udtryk. Du skal også kigge efter hvilke materialer babynesten er lavet af. Det er vigtigt at dit barns krop, kan ånde i de materialer han/hun sover i. Vores naturfibre hjælper dit barn ved at temperaturregulere rigtig godt. Kapok består af 80% små hulrum der tillader at varme og sved ledes væk fra barnets krop, så det altid har en jævn kropstemperatur.

Mange babyneste på markedet, er stoppet med polyesterfyld. Polyester er et plastmateriale udvundet af råolie. Det kan din lille babys krop ikke ånde i.

Vi vil derfor opfordre til, at du forholder dig til hvilke materialer dit barn skal omfavnes af, når det sover.

  1. TRYGHED

Vores babynest efterligner det trygge, omfavnende miljø, som barnet har været vant til inde i mors mave. Nyfødte børn kan opleve det som en sensorisk overbelastning, at blive født ud til en stor verden. Vores babynest hjælper dit barn til, at mærke hvor hans/hendes egen krop slutter. Og det kan for mange børn skabe tryghed. Babynesten bliver et trygt og velkendt sted for dit barn at hvile sig ovenpå dagens mange indtryk.

Du kan nemt tage vores babynest med på tur ud af huset, på besøg hos familie og venner. Det giver dit barn mulighed for at trække sig tilbage til sin trygge rede og lukke øjnene, samtidig med at det nye familiemedlem kan beundres.

  1. NÆRHED

Når du har født dit barn, starter der en meget vigtig proces med tilknytningen mellem forældre og barn. Barnet fødes til at lande i mors og fars bløde, kærlige favn. Men ind i mellem kan der være behov for, at du kan få frie hænder til f.eks. at tage et bad, lave mad eller kramme ældre søskende. Når du bruger en babynest, vil du altid have dit nyfødte barn tæt på dig. Barnet kan se og høre dig. Og du kan nemt komme hen og lige snakke, få øjenkontakt med den lille og give et kys på panden, mens du laver aftensmad eller lægger vasketøj sammen.

Nærheden mellem dig og dit barn i den første tid hjælper jer til, at I føler jer tilknyttede. Det skaber den dybeste kærlighed man kan forestille sig og dit barn vil føle sig tryg og sikker.

  1. SIKKERHED

Der er nogle sikkerhedshensyn du skal kende, når du anvender en babynest til dit barn. I 2023 udgav forbrugerrådet Tænk, en ny test af babyneste.

Vi har udviklet vores babynest med udgangspunkt i alle de sikkerhedsanbefalinger der findes på området.

Det betyder at vores babynest ikke har:

• Dybe revner i siderne hvor babys hoved kan vendes ind mod.

• Snoretræk der i følge forbrugerrådet Tænk kan udgøre en risiko for barnet.

• Åbning i fodenden hvor barnet kan skubbe sig ud igennem.

• Unødigt pynt og spænder som kan være til fare for barnet der sover i den.

• Åbninger ind til fyldet, så barnet kan få fyldmaterialet ind i munden.

Vores babynest er med andre ord designet til, at være en tryg og sikker base for dit barns søvn. I vores babynest, kan dit nyfødte barn sove en lur i kemifrie, trygge omgivelser, tæt på mor og far.

Sundhedsstyrrelsen fraråder desuden, at du bærer dit barn mens det ligger i en babynest. En babynest er ikke en lift og er således ikke godkendt som bæreredskab til dit barn. Du kan risikere, at barnet glider ud af nesten og kommer til skade.

Vi anbefaler derfor, at du bruger din babynest på et plant underlag under opsyn. Det betyder også, at en babynest ikke er godkendt til samsovning mellem jer forældre. Hvis du gerne vil sove sammen med dit barn, skal du i stedet investere i en bedside vugge, så barnet sover på ydersiden af dig. I vil således stadig være helt tætte og du kan nemt få den lille over til dig, ved de natlige amninger og bleskift.

Vi håber at vores guide til hvilken babynest du skal vælge, har været brugbar for dig.

Se vores udvalg af kemifrie babyneste

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.


 

Blog kommentarer
Kommenter på indlægget